Na naši šoli smo v času izobraževanja na daljavo pripravili že drugo proslavo na daljavo. Ker nam časi ne dopuščajo, da bi ustvarjali v živo, smo se lotili ustvarjanja na daljavo.
Na tak način smo obeležili tudi slovenski kulturni praznik. Vsi vemo, da je 8. februar dan, ko je pred približno 170 leti umrl naš največji pesnik France Prešeren. A dan kulture je še mnogo več kot to. Je praznik kulture v najširšem pomenu besede. Umetnosti, gledališča, literature, glasbe ter tudi kulture naroda, kulture medosebnih odnosov, kulture srca. Pravijo, da je odnos družbe do kulture in kulturnih ustvarjalcev primeren pokazatelj civilizacijske ravni te družbe.
Pokažimo, da nam je v časih, ko se s tem odnosom ne gre ravno hvaliti, vseeno mar! In 8. 2. vzemimo v roke kakšno dobro knjigo, preberimo pesem, poglejmo dober film in s tem podprimo kulturo ter ljudi, ki zanjo in Z njo živijo.

Na šoli smo v petek, 5. 2., dve šolski uri posvetili ogledu virtualne proslave ter se z učenci pogovorili o pomenu kulturnega praznika. Osvetlili smo nekatere večje kulturne mejnike v razvoju slovenskega naroda ter se pogovorili o njihovi pomembnosti.

V proslavi sodelujejo učenci in učenke naše šole.

Povezava do posnetka: video.arnes.si/portal/asset.zul?id=i1fZZLUTOj4kgRONcGgRH9xc

Urška Klajn, vodja projekta

Dostopnost