V mesecu oktobru (6. 10.  23. 10. 2020) so na šoli v oddelkih podaljšanega bivanja potekale delavnice družabnih iger v sodelovanju z društvom Igrolog, ki promovira kulturo igranja namiznih družabnih iger.  

Ste vedeli, da se lahko med igranjem namiznih družabnih iger kratkočasite in obenem tudi učite? Učite se lahko empatije, razvijanja taktik in strategij, prostorske predstave in celo fizikalnih zakonitosti ter kančka blefiranja”.Najbolje se je igrati v sproščenem okolju in z ljudmi, s katerimi se dobro počutiš. Potem se lahko prepustiš igri in ji dovoliš, da te poveže s soigralci. 

Pomemben del igranja namiznih družabnih iger je torej druženje. A veliko ljudi težko prenese poraz, da jih v igri nekdo napade ali jim prekriža načrte, zato se otroci skozi igre učijo tudi empatije, sodelovanja. Na delavnicah se učijo, kako shajati s svojimi čustvi, s tekmovalnostjo in z vznemirjenjem. Sodobne otroške igre obenem otrokom pomagajo, da razvijajo različne sposobnosti, denimo urijo spomin, hitrostno prepoznavanje ali strateško načrtovanje. (https://casoris.si/druzabne-igre-so-za-kratkocasenje-a-tudi-priloznost-za-ucenje/ 

Utrinke z delavnic si lahko ogledate na fotografijah. 

Janja Gosarič 

Dostopnost